Skip to content

IDPA

IDPA (International Defensive Pistol Association) on yhdysvalloissa vuonna 1996 kehitetty toiminallinen ja käytännöllinen urheiluammuntalaji, jota harrasraa yli 20 000 ampujaa ympäri maailmaa yli 50 maassa.

Rovaniemen Reserviläiset RY on aloitttanut IDPA-ammunnat kesällä 2022

IDPA edistää käytännöllisten aseiden ja välineiden turvallista ja tehokasta käyttöä. IDPA on urheiluammuntalaji, joka tarjoaa kilpailijoille mahdollisuuden kehittää taitojaan samanhenkisten ampujien seurassa. IDPA mahdollistaa tasavertaiset edellytykset mitata taitoja ja kykyä, ei niinkään varusteita tai taktikointia. Siksi lajissa käytetäänkin erillisiä ase- ja tasoluokkia, joissa samantasoisilla varusteilla kilpaillaan samantasoisia kilpailijoita vastaan. IDPA tarjoaa ampujille viranomaistyyppisiä puolustuksellisia aseenkäyttötilanteita.

IDPA-ampumatehtävät kuvaavat aseenkäyttötilanteita tai testaavat niissä vaadittavaa aseenkäsittely- ja ampumataitoa. Ampumatehtävät ratkaistaan ampumalla, pistelaskun painottaessa tarkkoja osumia enemmän kuin nopeutta. IDPA-ammunnassa ampujalle kuvataan tilanne ja annetaan tarvittavat toimintaohjeet ennen ampumasuoritusta. Ammunta alkaa äänimerkistä, jonka jälkeen ampuja ratkaisee ampumatehtävän annettujen ohjeiden ja lajin sääntöjen määrittämällä tavalla.

Lisätietoa https://www.idpa.com/